Hoewel Hunter de Heidewachtel al weer een maand terug is in Nederland, nu toch nog een stukje over z’n belevenissen in Frankrijk. In Belvès in de Dordogne om precies te zien.

Hunter ging met z’n baasjes onderweg met de caravan. Hij lag rustig in z’n (Gulliver) bench achter in de auto. De hele reis lag hij stilletjes te luieren, terwijl z’n baasjes toch etappes van 2,5 tot 3,5 uur aanhielden. Maar daarna was het natuurlijk wel even de poten strekken. Op de Franse parkeerplaatsen zijn vaak flinke grasvelden waar Hunter aan de uitrollijn toch lekker even kon dollen. Natuurlijk heeft Hunter niet van Nederland tot Belvès aan een stuk af en aan in zijn bench hoeven liggen. Z’n baasjes hadden de tijd en planden twee tussenstops in.

Hunter de Heidewachtel onderweg

Hunter de Heidewachtel onderweg

Op de campings lag Hunter ’s nachts gewoon in de caravan. Meestal onder de tafel naast het stapelbed of in het gangetje ernaast. Die trouwe makker kon daar zomaar vanaf een uur of half twaalf in de avond tot zo maar half negen ’s ochtends lekker rustig blijven liggen. Hij genoot ervan om elke nacht vlakbij z’n baasjes te zijn! Zodra hij binnen was ging hij meestal op ‘onderuit’ op z’n rug liggen. Een grappig gezicht 🙂

Hunter de Heidewachtel in de caravan

Hunter de Heidewachtel in de caravan

In Belvès was het een paar dagen bloedje heet met temperaturen van 38 graden en meer. Op die dagen hield Hunter het wel voor gezien en lag hij bijna de hele dag uitgeteld onder de caravan. Maar ook op die dagen moet hij natuurlijk erop uit voor een rondje, op naar het veld tegen de heuvel. En een paar keer was hij dan heel ondeugend. Even lekker los lopen, plasje doen en dan oren dicht, de baas laten kletsen, en in een rechte streep terug naar de schaduw onder de caravan. Een één keer ging dat mis. De caravan was de dag ervoor naar een andere plaats getrokken en Hunter rende nog naar de oude plek, en… hé daar stond een tent. Maar natuurlijk kwam het weer goed en kun Hunter onder de caravan weer lekker uithijgen.

Hunter de Heidewachtel in de hitte

Hunter de Heidewachtel in de hitte

Met Twitter-berichten hebben z’n baasjes de wereld van de belevenissen van Hunter in Frankrijk op de hoogte gehouden. Hieronder een opsomming.

15 augustus: Hunter geniet in de Dordogne. Als een dolle rent hij de velden op de heuvels heen en weer. Hij heeft ook al lekker gezwommen. Vakantie!

17 augustus: In de middag vindt Hunter t zeker te warm om te lopen. Hij doet z’n ding(en), negeert z’n bazen en de fluit en speert terug naar de caravan.

19 augustus: Hunter heeft z’n plek gevonden: lekker onder de caravan ‘schuilen’ voor de Franse warmte. En af en toe er onderuit voor water en wen loopje.

21 augustus: Hunter is wel een bangert de laatste tijd. Hij blaft tegen alles wat onbekend is. En hij maakt zich wel 2 mtr om aan iets ‘engs’ te ruiken!

23 augustus: Prachtig gezicht. Hunter rent in het veld op de heuvel achter vogeltjes aan. Wat een snelheid!

25 augustus: De Franse baasjes houden niet van snuffelen van andere honden. Honden worden veel opgetild. Gelukkig kon Hunter met een NL labrador snuffen.

28 augustus: De ergste hitte is weer voorbij. Daar voelt Hunter zich beter bij. als een dolle rent hij achter de frisbee aan door de bergwei!

30 augustus: Straks thuis zal Hunter moeten wennen, de baas niet de hele dag om zich heen. Hij is nu erg baasgericht en piept als hij uit het zicht is.

1 september: Na de vakantie moet Hunter wennen. Net in de bench alleen in het donker begon hij luid te blaffen. Na ‘hulp’ van de baas was hij weer stil.

Hunter de Heidewachtel in Frankrijk

Hunter de Heidewachtel in Frankrijk

Advertenties