Hunter was met z’n bazen op stap naar het schilderachtige Kaageiland. Niet echt een eiland voor honden, want die kunnen er vrijwel niet los rondlopen. En voortdurend aan de lijn, daar wordt Hunter erg onrustig van. Dan hoopt de energie zich op en moet er een keer een onlading komen. Tot die tijd kan hij overigens best netjes ‘volgen’.

De eerste kans: een zwemplaats met golfbreker aan de Kager plassen. De wind was fiks. Donkere golven mer witte koppen beukte tegen de golfbreker. Daarachter was het water wat rustiger. Aangemoedigd door Golden Retriever Luca ging Hunter te water. En hoe! Een koprol bij de golfbreker als keerpunt ontbrak er nog maar net aan. Daarna nog even sporten op het naastgelegen grasveldje en dan weer netjes aan de lijn.

Aan de rand van de Kaag liggen uitgestrekte weilanden. Er loopt een prachtig wandelpad doorheen, maar verboden voor honden (wat zie je dat overigens vaak). Hunter mag in alle vrijheid de poten weer strekken in een soort parkje. als een dolle rent hij alle kanten op. Ha, wat zit daar, midden op die grasstrook? Een paar eenden, er achteraan! Met een flinke draf spoedt Hunter zich naar de eenden in het gras…. Plons! Voordat Hunter het weet gaat hij kopje onder. Wat is er met dat gras hier aan de hand? Wel Hunter, dat gras is een sloot vol eendenkroos! Oh, weer wat geleerd! Stinkend naar de boerenprutsloot komt Hunter weer aan wal. Hij lijkt niet echt onder de indruk en prompt vliegt hij weer achter een vogeltje aan.

Enige tijd eerder had Hunt ook al zo’n vreemde ervaring op het Kwatwijkse strand. Heerlijk zo’n grote zandvlakte! En wat kom je er toch veel speelmaatjes tegen. Da’s genieten met volle teugen! En dat maakt dorstig. Wow, wat een grote beek ligt daar naast het zand, daar kun je oneindig je dorst lessen. Snel er naar toe. Brrrrrrr, wat smaakt dat water hier gek! Wat is er aan de hand? Smaakt dat plasje dat vederop in het zand ligt, beter? Nee, ook al niet. Na een aantal pogingen z’n dorst te lessen laat Hunter de Heidewachtel het er maar bij zitten. Gelukkig had de baas genoeg vers water in de auto om die vieze zoute smaak ruimschoots weg te spoelen!

Advertenties