Hunter de Heidewachtel aan het Gooimeer

Het was een paar weken geleden op de puppytraining ook al eens voorzichtig geprobeerd: zou Hunter al willen zwemmen? Maar toen kwam hij nog niet verder dan vier poten in het water, net tot aan z’n buik. Maar wat de trainer ‘m ook voor lekkers voorhield, Hunter bleef nog even in het pierenbad. ’t Was misschien nog wat vroeg in het seizoen en het water daarom nog wat fris. Later, als ie groot is, dan zou ‘m dat niet meer mogen deren. Maar als kleine pup kon hij daar nog mee wegkomen. Later nog meer eens geprobeerd.

Op zaterdag was het een fraaie Hollandse dag. Zon, winderig, mooie wolken aan een blauwe lucht en een lekkere temperatuur. Maar niet warm genoeg om het surfstandje aan het Gooimeer te bevolken met zonaanbidders. Kortom, ideale omstandigheden om Hunter weer aan een zwemles te onderwerpen. Op weg naar het strand heeft hij het al prima naar z’n zin. Hunter geniet met volle teugen van het hoge gras op de dijk langs het Gooimeer. Als een gems hupt hij er met hoge sprongen doorheen. Hij legt de afstand naar het strand zeker drie keer af!

De wind staat recht op de kust, dus de golven rollen met hoge snelheid op het strand. Hunter is erg nieuwsgierig naar het water, hij rent al pootje badend enthousiast heen en weer. Maar die golven, die zien wel toch eng uit. Ondertussen staat hij zeker tot aan z’n buik in het water. En de tak die z’n baasjes in het water hebben gegooid ziet er ook wel aantrekkelijk uit. Hoe ruikt zo’n golf eigenlijk. Snuf, snuf. En daar rolt een golf vol over z´n nieuwsgierige koppie heen. En dat breekt meteen de ban! De golven blijken niet te bijten, je wordt er alleen nat van. En dat is heerlijk! Uitbundig aangemoedigd door al z´n baasjes, groot en klein, gaat Hunter met grote sprongen op de drijvende tak af. Het is zeker dat z´n pootjes geen vast grond meer voelen en daar gaat ie hoor! Hunter zwemt! Hij pakt de tak en komt weer terug op het strand. Stoer werpt hij de tak uit z´n bek en schut zich energiek af. Gelukt!

Maar z´n baasjes willen meer. Nog een keer. Ja hoor, Hunter heeft de smaak te pakken. Hij zwemt echt op en neer naar de uitgeworpen takken! Het is een schitterend gezicht! Drijfnat lijkt Hunter wel een zwarte vacht te hebben. En wat heeft ie een lieve snuit als ie drijf nat is! En nog een keer. En nog een keer. Hunter de Heidewachtel heeft vandaag zeker z´n A-diploma gehaald!

Op zondag zijn de condities hetzelfde en daarom hebben z’n baasjes het (af)zwemmen voor het B-diploma gepland. Hup, hup door het hoge gras op de dijk en dan na een kleine aarzeling, plons het golvende Gooimeer in.  Ja, Hunter heeft echt de slag te pakken. Heen en weer pendelt hij tussen en strand en de dobberende tak die ligt te wachten om gegrepen te worden door een enthousiast Heidewachteltje. Hunter is absoluut geslaagd voor het B-diploma!

Hunter de Heidewachtel zwemt

Op weg naar huis blijkt Hunter zeker nog niet moe. Hij rent de dijk zeker drie keer over en ontmoet daarna nog z’n vriendin Sara, een koningspoedel die een maandje jonger is dan Hunter. Ze spelen en ze spelen totdat ze er allebei moe van zijn en ze naast elkaar in het veld liggen uit hijgen. Dan is het zeker tijd om naar huis te gaan. Na wat in huis rondgescharreld te hebben, zoekt Hunter een lekker plaatsje om in een diepe, diepe slaap van z’n zwemdiploma’s te genieten.

Advertenties