Je kunt Hunter nu dagelijks zien groeien, hij lijkt zelfs te groeien als je naar ‘m kijkt. Ook z’n witte vacht is hij rap aan het verruilen voor een schimmelkleed. Kortom, Hunter wordt een echte Heidewachtel.

Met de auto er op uit vindt Hunter prima. Maar net als z’n kleine baas is hij een beweeglijk typ. Die kan ook geen twee minuten in dezelfde houding blijven. Of Hunter ’t nu van hem afkijkt of dat ’t zit ingebakken, maar in de auto is Hunter continu aan het verzitten, verliggen en aan het snuffelen. Ondanks een aangeschaft veiligheidstuigje is het voor Hunter en de chauffeur van dienst niet ontspannend om samen met de auto op pad te gaan. Dat moet anders!

Hunter met Gulliver

Daarom een mooie kunststof transportbench aangeschaft. Uiteraard op de groei zodat Hunter nog wat meer Heidewachtel kan worden. Eerst maar eens in huis testen. Het is bijna liefde op het eerste gezicht tussen Hunter en het model Gulliver. Wat met de metalen bench nooit is gelukt, gaat op de eerste dag met Gulliver probleemloos: Hunter gaat er vanzelf in! Zou hij zich meer beschut voelen in dit plastic huisje met een gesloten dak en aparte raampjes? Op de testdag is Hunter al meer in die bench gekropen dan in de metalen bench in de weken daarvoor.

De genegenheid voor Gulliver helpt ook in de auto. Uit onwennigheid laat Hunter zich tijdens de eerste rit nog wat horen, op de terugweg blijft het stil en ligt hij op z’n gemak. Dat brengt de bazen op een idee: Gulliver inruilen voor de metalen bench! De nacht erop het experiment: Hunter gaat in de Gulliver slapen.  En… experiment gelukt! De tweede nacht… ook! Dus, weg met die metalen bench!

Overdag blijkt Gulliver echter niet het wondermiddel om Hunter stil te houden als hij ‘gedwongen’ in de bench verblijft. Aanvaarding van beperkte bewegingsvrijheid (overdag) blijft voor Hunter moeilijk te verteren. Bijna altijd wil hij daarover discussiëren. Hoewel meestal van korte duur, maar soms toch ook nog een half uur of meer.

Na een paar dagen blijkt de liefde tussen Hunter en Gulliver wat bekoeld. Hunter zoekt ‘m niet meer vanzelf op. ’t Zal de nieuwigheid wel zijn geweest. Hoe dan ook, met Gulliver kunnen Hunter en de chauffeur ontspannen in de auto reizen.

Advertenties