Hunter in het veld

Hunter in het veld

Hunter is nu al dik drie weken in Almere en hij vermaakt zich uitstekend. Hij wil met elke hond spelen die hij tegen komt, groot of klein. Bij de kleintjes krijgt hij vaak de pen op z´n neus. Grote honden kunnen ´m wat beter hebben. Hij kan ook heerlijk luieren in huis maar ook flink de tent op stelten zetten. Maar op de bank of op stoelen springen doet hij niet meer. Dat stuk flostouw heeft z’n waarschuwende functie wel gehad (zie: Who’s the boss)!

Laatst kreeg Hunter voor het eerst een hondenvriend op bezoek. Luca de witte Golden retriever van ca. 10 maanden, rond 31 kilo schoon aan de haak. Eerst buiten maar eens kennismaken. Wow, dat was stoeien, alsof ze elkaar al jaren kennen. Het open veld in. Het stoeien gaat maar door. Luca gooit z’n gewicht in de strijd en geeft Hunter een paar flinke body checks. Maar Hunter laat zich niet uit het veld slaan en bijt letterlijk van zich af. Dat inspireert Luca tot ook wat vriendschappelijke beten. Het gaat er stevig maar wel vriendelijk aan toe. Hunter rolt alle kanten op. Ondanks streetwise trics van Luca, zoals over Hunter heen buigen, recht boven ‘m staan en wat nekbeten, accepteert Hunter de dominantie van Luca niet zonder slag of stoot. Hij blijft die grote Luca maar opzoeken en uitdagen.

Hunter en Luca

Terug in huis is de rust zeker niet weergekeerd. Even afkoelen in de bench. Dat gaat goed, hij wordt rustig. Het deurtje gaat weer open. Dat is voor Hunter het sein voor de volgende ronde. Daar vliegen de honden weer door het huis. De kluifjes zorgen tijdelijk voor wat rust. Luca kluift aan Hunter’s bot en omgekeerd. Totdat Luca er met beide botten vandoor gaat. Opnieuw een volgende ronde! Al met al weet Hunter de rust met Luca in huis niet echt vinden, behalve als hij in de bench is. Dan kan hij even bijkomen. Als Luca weer is vertrokken is Hunter uitgeteld. Nog een paar korte rondjes volgen voordat Hunter met z´n slaapmuts op de bench in gaat voor een lange nacht.

Klik hier voor meer foto’s van Hunter en Luca.

Lees hier algemene informatie over de Heidewachtel.

Advertenties