Spreekbeurt over Heidewachtels

Spreekbeurt over Heidewachtels

Hunter’s kleine baas moet een spreekbeurt houden. Natuurlijk gaat dat over Heidewachtels en natuurlijk moet Hunter zelf ook komen opdraven. Maar eerst even langs de klas van z’n andere kleine baas. Tientallen kinderen springen boven op Hunter om ‘m te voelen en te aaien. Schrik is er niet bij, Hunter laaft zich tevreden in al die aandacht. Kon het maar elke dag spreekbeurtdag zijn!

Op naar de klas waar de spreekbeurt wordt gehouden. Hunter mag zelfs al naar binnen als de spreekbeurt nog moet beginnen. Stilletjes moet hij blijven zitten als z’n kleine baas het honderd uit vertelt over staande jachthonden, de Heidewachtel, fokkers, rasstandaards, Chelsey… Hunter ligt even lekker te knabbelen aan een hard plastic afdekkapje over een tafelpoot. Daar laat hij zeer tevreden geluiden bij horen. De klas moet erg lachen, maar de kleine baas houdt z’n concentratie en gaat verder.

Dan is het moment gekomen dat Hunter in actie mag komen. Bij z’n kleine baas aan de lijn lopen ze samen langs elk groepje van tafels en mogen alle klasgenoten goed naar Hunter kijken. Weer op z’n plekje worden wat vragen beantwoord en volgt het stemmen over de beoordeling. Een ‘zeer goed’! Hunter heeft z’n baasje geweldig geholpen! Tevreden keert Hunter huiswaarts.

Lees hier algemene informatie over de Heidewachtel.

Advertenties