Hunter groeit zienderogen en denkt zich ook meer te kunnen permitteren.  Even testen wie de baas in huis is. “Kijk mij eens even op de bank staan. En zie hoe ik tegen het aanrecht durf te springen als de baas m’n eten niet snel genoeg in de bench zet. Auw, die greep in m’n nekvel voel ik wel hoor! Maar ik ben een bikkel, laat me er niet door uit het veld slaan. Straks nog een keer proberen!”

Tja, en wat doet dan een baas die serieus genomen wil worden? Die checkt Puppymanieren van Martin Gaus en belt weer voor een consult met Paula (Van Die Hage tot Gouwe). Eensluidend is het advies: de ervaring om van de bank te blijven is nog niet onaangenaam genoeg geweest. Bij de volgende duikvlucht naar de bank ontmoette Hunter onderweg een flostouw met twee knopen. “Wat was dat? Wat gooide die bank nu naar me toe? Is dat ding behekst? Ik zal er voortaan maar uit de buurt blijven, misschien bijt ie me nog wel in m’n staart!” En z’n baasjes? Die weten nergens van…

Vandaag is Hunter voor de tweede keer op puppytraining geweest. Uitgevloerd. ’t valt ook niet mee om een uur of twee achter elkaar wakker te zijn en tussendoor nog te sporten ook! Hunter is wel een streber. Alert bij de oefeningen en de wil om te laten zien hoe goed hij is. Da’s lekker voor de baas hoor.

Hunter de Heidewachtel is een soort Napoleon. Klein maar met veel inhoud. Ontmoetingen met andere honden gaat hij niet uit de weg. Sterker nog, hij zoekt ze op. Alles wat groter is deert hem volstrekt niet. Het is ondertussen goed te zien welke hond lekker in z’n vel zit en welke niet. Bij 9 van de 10 honden is Hunter stil, speels en zoekt hij het contact. Bij een enkele hond slaat de nervositeit toe. Dan begint Hunter te blaffen (soms zelfs als eerste) en ontbreekt zichtbaar de ‘klik’. Oudere honden geven ‘m vaak een grom, dat ze even geen zin hebben in z’n overdreven gedoe. Hunter snapt dan goed wat er wordt bedoeld!

De nachten haalt Hunter nu definitief door. Z’n baasjes komen zodoende weer in een normaal slaapritme. Maar vanochtend bleek dat de nacht net te lang had geduurd en moest het vetkleedje weer in de was. Ongelukje…

Het leventje van Hunter in Almere is zich nu echt aan het zetten. Maar een ding is zeker: he’s not the boss!

Lees hier algemene informatie over de Heidewachtel.

Advertenties