Weer het zelfde ritueel. Om half begint Hunter aarzelend te blaffen. Daar komt de baas al. Halsband om, even voelen aan het kleedje… droog! De baas is meteen klaar wakker! Wow, voor het eerst een droge bench deze week! Hunter kan in de bench z’n plas op houden. Da’s goed nieuws! Snel naar de deur. Van het slot halen duurt te lang, dus deponeert Hunter z’n eerste shot vast op de mat in de gang. Dat mag de pret van een droge bench niet drukken. Buiten volgt dan toch de complete opluchting.

Terug in de bench. Nu krijgt Hunter geen aandacht meer en begint daarom prompt te blaffen. De baas trekt zich er niks van aan een kruipt weer in z’n eigen bench. Binnen 10 minuten heeft Hunter door dat er echt niemand gaat komen en gooit de handdoek in de ring. Om die om kwart voor zeven weer op te rapen. Wandelen, woef!

Na een gesprekje met een buurtgenote met een Heidewachtel, is ook voor Hunter de training gestart om bij stoepranden te gaan zitten (‘zit auto/fiets’), tot de kust veilig is. Na ‘vrij’ mag hij overlopen. Hij begint de slag te pakken te krijgen. Het wandelen gaat ook echt voorspoedig. Meestal loopt Hunter los en is dan zeer op de baas gericht. Als hij dan al vooruit loopt, is het voldoende om stil te blijven staan. Dan komt hij snel aan de voeten van de baas zitten. Hij is braaf!

Hunter kan z’n plas al wat beter ophouden en z’n baasjes hebben beter in de gaten wanneer er plasrisico’s bestaan. Daarom heeft Hunter al twee dagen niet in huis geplast.

Allemaal kleine stapjes, maar bij elkaar toch grote passen in ontwikkeling van Hunter!

Lees hier algemene informatie over de Heidewachtel.

Advertenties