Hunter heeft na z’n rondje soms zichtbaar energie over. Daarom de avondronde wat opgerekt. Het lijkt te werken. Terug thuis is hij rustig en gaat op z’n gemak in de bench. Om kwart over vier voor het eerst een kleine blaf. Tijd om naar buiten te gaan. Oeps, hij heeft al wat in de bench geplast… maar ook buiten wil Hunter nog wel wat kwijt. Met de ‘instraling’ van kalme energie weet hij z’n lig weer te vinden. In de ochtend worden z’n baasjes wakker van de wekker. Dat is lang geleden! Kort daarna een blafje, op naar de ochtend ronde. Opnieuw een klein vlekje in de bench. Maar ook een blaf als waarschuwing. Die moet alleen nog wat eerder komen!

Vandaag was de Grote Dag voor Hunter. Hij ging op puppytraining speciaal voor jachthonden. Het was een schitterende middag met het zonnetje hoog aan de hemel en een uitgebreid veld in een bos in Lelystad. Hunter was er als eerste. Daarna volgden een stoet van vooral zwarte labradors en zelfs een Duitse Staander (draadhaar). Het merendeel was volgroeid. Slechts een gele labrador van 13 weken en een zwarte van 17 weken zaten in de puppygroep. Hunter had z’n pootjes vol aan de ontmoetingen. Maar bang was ie zeker niet!

En toen was het werken geblazen: vooruit, volg, kijk, down, zoek apport, drie kwartier vlogen voorbij. Hunter werd zichtbaar vermoeid maar hij zette door! In de auto bleef hij onrustig zoeken naar de juiste lig. Maar eenmaal thuis, door de baas in de bench gelegd, viel hij als een blok in slaap. Dan kan een Heidewachtel de meest vreemde houdingen aannemen 🙂

De rest van de middag had Hunter de ontmoeting met de grote honden en het trainen nog flink in de poten zitten: hij was zeer gedwee. Maar zeker voor de baas overheerste de voldoening!

Lees hier algemene informatie over de Heidewachtel.

Advertenties