Door de doos wat anders neer te leggen, is de bench van Hunter wat kleiner geworden. Zou dat helpen om z’n huisje droog te houden in de nacht? Het lijkt erop, want al om half een blaft ie de baas uit bed. Snel naar het plasplaatsje, zitten, staart recht en weer rechtsomkeer. Twee uur. Zelfde laken en pak. En vier uur ook. Drie keer! Maar wel een droge bench. Morgennacht maar eens kijken of Hunter geen spelletje met de baas speelt.

Hunter is z’n baasjes volop aan het testen. In (bijt)gedrag en buiten, hoe ver hij voor de baas vooruit kan lopen, of juist uit de buurt kan blijven. Maar het apporteren begint nu ook te komen!

Vandaag heeft Hunter weer een prikje gehad. De dierenarts was tevreden over z’n ontwikkeling en de rust die hij in de behandelkamer liet zien. De prik en de weegschaal deerden hem niet. Hunter weegt nu 6,5 kilo.

Aan het einde van de dag weer een consult met Paula over hoe om te gaan met het baldadige (bijt)gedrag van Hunter. Hij zal de komende dagen wat meer genegeerd gaan worden. Door alle aandacht van de afgelopen week is Hunter de Heidewachtel zich wat belangrijker gaan voelen dan de plek die hem in de roedel is toebedeeld. En het bijten? Dat wordt een combinatie van kalme dominantie en krachtig optreden. Werk in uitvoering!

Lees hier algemene informatie over de Heidewachtel.

Advertenties