Als laatste ronde heeft Hunter weer een nieuwe route gelopen. Dan vindt hij het veiliger om bij z’n baasjes te blijven en niet te laten zien dat hij de weg naar huis weet. Na een afkoelfase om alle opgebouwde energie tijdens het loopje te laten wegvloeien, ging Hunter de bench in. Het zag er na uit dat hij moeite had om rustig te worden. Inspiratie uit een  aflevering van The Dog Whisperer bracht uitkomst!

Als een ware Cesar Millan ging zijn baasje met kalme energie op een kleine meter naast de bench staan. Zonder wat te zeggen, met scherpe blik op Hunter, schouders naar achteren en borst vooruit. Vrij snel ging de zit van Hunter over in liggen met onderdanig gepiep. Het duurde niet lang of Hunter was stil. De baas vertrok. H0, dacht Hunter, dat gaat zo maar niet. Blaffen dus. Daar kwam de amateur-Dog Whisperer weer. Zelfde ritueel. Onderdanig kroop Hunter verder in z’n bench. Toen stil en… slapen! Gelukt!

Kwart over drie riep Hunter de baas uit bed. Hij had een grote boodschap te melden. Oef, het bleek dat hij al een kleine boodschap in z’n bench had overgebracht. Als dat maar geen gewoonte gaat worden! En weer een auditie voor de Voice of Holland om in z’n bench te blijven. Maar daar kwam The Dog Whisperer weer in actie. En… ’t werkte weer! De kalme energie was om half zeven pas uitgewerkt! Hij gunde ’t z’n baasjes om wat gemiste uurtjes slaap in te halen.

Vandaag is een grote dag, want Hunter mag mee met z’n kleine baas naar het voetbal. Verzamelen om half negen. Wat een tumult in de gang op weg naar de kleedkamers. Een hele rits pupillen vliegt op ‘m af. Maar Hunter geeft geen krimp. Op het veld blijft Hunter dicht de baas, terwijl de baas z’n lijn toch niet vast heeft. Hij scharrelt wat langs het hek, speelt met blaadjes en takken en komt dan bij de baas liggen of naast ‘m zitten. Wat een trouwe Heidewachtel!

Ook weer een flinke autorit op het programma. En dat gaat prima. Hunter ligt op de achterbank tussen twee baasjes op een stapel handdoeken. En natuurlijk ligt ie te slapen. Autorijden en Hunter? Helemaal goed!

Lees hier algemene informatie over de Heidewachtel.

Advertenties