Opnieuw ging Hunter in z’n eentje de nacht in. Lekker rustig lag hij in z’n bench tot half twee. Met een paar blaffen liet hij weten dat hij nodig moest. Terug in z’n huis was wat onwennig. Maar met de baas er naast, die steeds een stukje opschoof, kwam de rust weer terug. Om half zes geblaf. Hunter wilde weer naar z’n plekje buiten. Na een half uur onrustig gedoe lag hij toch weer uitgevloerd in z’n bench. Het blijft wat onwennig, dat ijzeren huis en de donkere nacht.

Toch maar begonnen om Hunter eten te geven in z’n bench. Misschien gaat ie z’n huisje dan wat meer waarderen. En ook een kluifje in de bench gelegd, want z’n baasje waren niet zeker of Hunter dat al wel mocht. En kijk aan… Hunter zocht vandaag zelf al een paar keer z’n huisje op om met het kluifje te spelen! ’t gaat vast goed komen.

Hunter de luiwammes

Maar wat een luiwammes is die Hunter toch. Wat vind ie het lekker om uitgebreid languit op z’n rug te liggen relaxen! Op elke plaats en in elke positie. Wie doet me wat.

Hunter had vandaag besloten om z’n baasje eens even te testen. Tijdens een van de rondjes waar hij lekker vrij kan lopen wilde hij wel even laten zien dat hij nu al de weg naar huis weet. En roef daar ging ie, z’n baasje verbouwereerd achterlatend. Ook weglopen in de andere richting heeft dan geen zin meer, Hunter ruikt de stal! Snel een ander paadje inlopen leek even effect te hebben. Hunter aarzelde even, maar nee hoor, door naar huis. Maar wacht even, duikt de baas nu weer in een ander paadje, moet ik er nu toch achteraan…. Oh die rammelende sleutelbos kan ik niet weerstaan! Oef, de baas is toch nog de baas kunnen blijven. Maar het wordt duidelijk dat Hunter voor sommige wandelingetjes al te slim wordt om los te lopen.

Nieuw vandaag was de vuilniswagen die met groot kabel de inhoud van de containers naar binnen slokte. Een beetje aarzelend, maar later nieuwsgierig bekeek Hunter de Heidewachtel dat gevaarte en de mannen in de fel oranje pakken.

O ja, Hunter is nu helemaal gewend om zonder aarzeling uit huis te gaan en van de oprit aan z’n wandelingetjes te beginnen!

Lees hier algemene informatie over de Heidewachtel.

Advertenties