Hunter heeft vannacht voor ’t eerst alleen geslapen! Na de laatste ronde ging hij stilletjes en zonder morren in z’n bench. Rond vier uur kwam hij in beweging en mocht hij even wat kwijt. Daarna terug in z’n bench was het voor een paar minuten stil. Totdat Hunter besloot dat het welletjes was voor de nacht. Hij zette het op een loeien en is met korte tussenpozen dik anderhalf uur het middelpunt van Almere geweest. Toen werd hij weer rustig. Kort daarna, het was ondertussen over zessen, nodigde de baas ‘m uit voor de eerste ronde.

Dat het tweede deel van de nacht erg inspannend was voor Hunter, was goed te zien. Na het rondje viel hij als een blok in slaap!

Op de dag heeft Hunter kennis kunnen maken met de harde wind. Daar werd ie wel vrolijk van! Alle blaadjes die voorbij vlogen waren een prooi voor ‘m waar hij enthousiast achteraan jaagde. Maar oeps wat was hij geschrokken van de buurman die de heg met veel kabaal aan het snoeien was. Bekomen van de schrik ging hij opnieuw langs en nu was z’n nieuwsgierigheid sterker dan z’n angst. Weer een vinkje op de Heidewachtel ontgroeningslijst!

De aarzeling bij het vertrek van huis en in de buurt van huis begint over te raken. Om over de drempel te gaan kost nog eventjes tijd, maar dan komt ie wel in de poten. Na een consult met Paula (Van Die Hage tot Gouwe) is Hunter een aantal keer over korte afstand meegesleept. En nu snapt ie wel dat een beetje druk op de lijn kan uitmonden in slepen als ie niet met z’n baasjes meeloopt. Hij is slim genoeg om dan eieren voor z’n geld te kiezen.

In de middag heeft Hunter uitgebreid z’n stembanden getraind. Want tijdens een bench-oefening heeft hij maar lieftst 2 uur op vol volume alle toonhoogtes doorgenomen. Maar toen vond hij dat hij het publiek genoeg had gegeven en ging op z’n gemak liggen om bij te komen. Zou ’t met de storm te maken hebben? Hoe dan ook, hij was uiteindelijk weer geslaagd voor deze oefening!

Lees hier algemene informatie over de Heidewachtel.

Advertenties