Hunter bij de winkels

Hunter is de nacht weer op z’n gemak begonnen in de bench. Het bleek gisteren een inspannende dag, want hij sliep tot 4 uur. Toen gaf ie aan dat het tijd werd om naar buiten te gaan. Zo dat lucht dan op! Terug in de bench was Hunter eigenlijk best wakker. Hij oefende nog even als wekker, maar vond toen toch de rust. Vijf uur. Weer volop beweging. Zou Hunter nu weer moeten? Hij vond buiten de kriekende dag prachtig, maar bleek toch geen aandrang te hebben. Terug de bench in. Door de serenade die Hunter vervolgens afstak, had de buurt een vroege start deze ochtend. Toch knapte hij weer een uiltje. Zes uur. Zou ie nou weer? Lekker hoor, buiten. Maar niks te brengen. Dan weer op z´n gemak in de bench tot zeven uur. Opstaan en een heerlijke  frisse ochtendwandeling maken!

Hunter had echt schik in die mooie dag vandaag. Hij is er vrolijk op uit geweest voor een paar mooie wandelingen. En wat blijken in de buurt toch veel viervoeters te wonen! Hunter heeft er al weer een fiks aantal ontmoet, in alle soorten en maten.

Het vertrek van huis vindt Hunter nog wat moeilijk. Het is net of hij niet over de drempel durft, of van de oprit durft of door de straat durft… Dan vindt hij het wel lekker om gedragen te worden. Plots heeft hij het knopje weer gevonden en gaat met grote stappen er vandoor. Met natuurlijk scherp oog voor de baas, dat dan weer wel.

De benchoefeningen gingen goed vandaag. De eerste keer had Hunter er na 12 minuten helemaal vrede mee. De tweede keer duurde ’t een klein half uur. Dat in zo’n klein beestje zo’n grote wolf schuilgaat! Tjonge, wat kan Hunter wolven. Maar uiteindelijk voelt hij zich goed op z’n gemak en ligt hij languit in z’n huisje.

Het verzetje vandaag was het winkelcentrum. Over aandacht had die mooie meneer niet te klagen! Het leek wel of er een filmster langs de winkels pareerde, zo werd hij nagekeken en belaagd. Hunter de Heidewachtel liet het zich allemaal welgevallen. Dus die gebeurtenis kan ook weer van het opvoedlijstje worden afgestreept!

Lees hier algemene informatie over de Heidewachtel.

Advertenties