Rond half elf zwaaide Hunter de Heidewachtel z’n ouderlijk huis in Boskoop vaarwel om op eigen poten te gaan staan. Dat viel ‘m toch nog niet makkelijk, want het was ook voor ’t eerst dat hij zo’n lange autoreis maakte. Van Boskoop tot Alphen heef hij geblaft, van Alphen tot Leimuiden allelei andere geluiden gemaakt, maar daarna raakte hij toch op z’n gemak. Op de A4 vond hij echt de rust en leek het erop dat ie zelfs een tukje deed.

Aangekomen in Almere keek hij z’n ogen uit in z’n nieuwe huis. Na de eerste gewenning ging Hunter de buurt verkennen. De riem omdoen en op pad vond hij geen probleem. Los lopend, met de riem over de grond, liep hij enthousiast achter z’n nieuwe roedelleiders aan. Vol trots liet hij zien dat hij ‘kom’ al goed begrijpt. Dat zijn voerbak nu op een andere plek staat, deert Hunter niks. Hij liet z’n maal goed smaken.

In de middag volgde de ‘bench-ontgroening’. Ruim een uur heeft hij Almere laten weten dat Hunter is gearriveerd, maar toen werd het ‘m teveel en ging hij op z’n gemak liggen. Als beloning ging de deur open en begon het volgende bedrijf in de verkenning van zijn roedel. Later lag Hunter uitgeteld flink te snurken voor de kast.

Na opnieuw een frisse neus halen, weer een bench-wenritueel. Daar was hij niet zo over te spreken. Een snel consult met Paula (Van Die Hage tot Gouwe) leerde dat hij toch moest volhouden. Maar dit keer met de baas naast zich, was de pijn fiks korter.

Op schoot bij de baas liggen brengt Hunter snel in ontspanning. Een na een directe aflevering in de bench zet Hunter het tukje lekker voort. Met de deur open weet hij zich nu goed te ontspannen. Hij heeft op z’ eerste dag al een paar flinke dutten in de bench met de deur open achter de rug!

De eerste dag in Almere is Hunter én zijn nieuwe roedel buitengewoon goed bevallen. Hunter laat zien dat hij een zeer pientere Heidewachtel is. Dat belooft veel plezier voor ‘Hunter in Almere’!

Advertenties